La Trobada Intercultural Curcubeu omple de colors el claustre de Sant Francesc

27/09/2018 Actualitat

La Trobada Intercultural Curcubeu omple de colors el claustre de Sant Francesc

Dolços del Marroc, sartén boliviana, coca de lluna amb fava vermella de la Xina, Chebou djeun del Senegal, postres Gulab Jamun de la Índia, Salam de Biscuiti de Romania, Brigadeiros del Brasil... gustos, aromes, colors, música i vestits típics van omplir el claustre de Sant Francesc de Montblanc durant la trobada intercultural de la Conca de Barberà.

El Curcubeu, el nom que rep la trobada i que significa arc de Sant Martí en romanès, fent explícit la varietat de colors de la trobada, començava al migdia amb una taula rodona que tractava de l’acollida a Catalunya i com s’implementava a la comarca. La benvinguda de la taula rodona va anar a càrrec de Francesc Benet, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, i Magí Trullols, conseller comarcal de Benestar Social. Les ponències van ser d’Oriol Amorós, secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya; Jordi Jara, metge voluntari de Proactiva Open Arms; David Rovira, alcalde de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, i Maite Mauricio, Suara Cooperativa, que explicaren l’acollida a adolescents estrangers sense referents a l’Alberg Jaume I de l’Espluga de Francolí; Paulino Gascón, voluntari del grup de mentors de Montblanc, i Dani Monserrate, membre de Conca Terra d’Acollida.

A les 5 de la tarda les portes del claustre s’obrien per entrar a la part més lúdica de la trobada amb el conte “L’Àsia al Marroc” de Carme Corretgé i escenificat per Dàlia Uson. En acabar, infants i adults podien fer temps amb les trenes africanes, l’escriptura àrab, els jocs d’arreu del món, el racó creatiu i l’exposició “Conte viatger”. La tarda va continuar amb les actuacions de la colla infantil del Drac i l’Aligot de Montblanc, la percussió senegalesa amb Àfrica Pasteef i la ballada de Sardanes amb el grup Sardanista de Montblanc. Entretant, repartits entre les quatre ales del claustre, hi havia els diversos estants on es podien fer les degustacions gastronòmiques del Marroc, Xina, Senegal, Índia, Romania, Brasil, Bolívia i Catalunya.

La trobada intercultural està organitzada per l’Ajuntament de Montblanc, l’Àrea de Benestar Social i el Pla d’Inclusió Social del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, amb la col·laboració d’ADOMONT, l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal, DO Conca de Barberà, el Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet, el Grup Sardanista de Montblanc, la Colla infantil del Drac i l’Aligot de Montblanc, AMIC, l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i l’Ajuntament de Sarral.