L'ABS de Montblanc inicia la prescripció social

30/11/2022 Actualitat

L'ABS de Montblanc inicia la prescripció social

És un mecanisme a través del qual un professional de la salut i un pacient identifiquen junts activitats de la comunitat per a millorar la seva salut i benestar

El dia 8 i 9 de novembre es va fer la presentació a l'Equip d'Atenció Primària, del CAP Montblanc, del Programa de Prescripció Social i Salut.

La prescripció social és un mecanisme a través del qual un professional de la salut i un pacient identifiquen junts activitats de la comunitat per a millorar la seva salut i benestar. Es podria dir que, per una banda, es tracta d'oferir alternatives a la medicació i per l'altra, facilitar unes activitats socials a aquelles persones amb manca de participació social o amb sentiment de solitud. El programa té com a objectiu disminuir el risc d'aïllament social dels pacients, millorar la salut mental positiva de les persones i la qualitat de vida mitjançant la seva participació en activitats del seu entorn.

Per a poder trametre aquesta "recepta" és molt important conèixer els recursos de la comarca, per aquest motiu, en les pròximes setmanes s'iniciarà una crida perquè entitats, associacions i altres recursos puguin incorporar-se a la base de dades. De fet, fa uns mesos, es va realitzar una prova pilot amb les associacions de dones, de gent gran i Ajuntaments de la Conca de Barberà perquè introduïssin les seves activitats al programa.

En el Programa de Prescripció Social i Salut hi participa l'ABS Montblanc, l'Agència de Salut Pública de Catalunya, l'Institut Català de la Salut i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà.