L'alabastre de Sarral protagonista de dues exposicions a Montblanc

23/11/2017 Actualitat

L'alabastre de Sarral protagonista de dues exposicions a Montblanc

De l'1 al 17 de desembre Montblanc acollirà dues exposicions centrades en el món de l'alabastre. Aquest any 2017 Sarral ha estat celebrant el centenari del primer taller d'alabastre de la població. 

Afegint-se a la celebració d'aquest centenari, l’Oficina Jove de la Conca de Barberà ha programat la catorzena edició de la Mostra d’Art Jove a la Conca de Barberà centrada també en l'alabastre. Així, l'artista convidada aquest any a la mostra és la sarralenca Mireia Magre Gibert, que exposarà la seva obra de joies fetes amb alabastre. L'exposició es titula "Vetes, joies en Alabatre" i vol destacar les vetes naturals que té el mineral. Magre ha dissenyat per a aquesta ocasió joies triant la qualitat de colors naturals de l'alabastre de Sarral que formen paisatges i dibuixos amagats.

L'obra de la Mireia Magre s'exposarà aquest any, i de forma excepcional, a la Sala Sanfeliu de Montblanc.  Ja que el Palau Alenyà acollirà la segona de les exposicions dedicades al món de l'alabastre. Es tracta de l'exposició "100 Alabastre Sarral" organitzada per l'Ajuntament de Sarral. Es tracta d'una mostra de l'actual activitat que la indústria i l'artesania sarralenca realitzen amb alabastre. Les tècniques més modernes combinades amb les mans expertes dels artesans i artistes s'uneixen per crear elements de disseny, objectes d'artesania i extraordinàries obres d'art.

Les dues exposicions s'inauguraran el proper divendres, dia 1 de desembre, a les 6 de la tarda la XIV Mostra d'Art Jove a la Sala Sanfeliu de Montblanc i a les 7 l'exposició "100 anys de l'alabastre" al Pati central del Palau Alenyà. Les dues es podran visitar fins al dia 17 de desembre.