L'alumnat de les escoles de música protagonitzen un gran Concert de Primavera

21/03/2018 Actualitat

L'alumnat de les escoles de música protagonitzen un gran Concert de Primavera

Una cinquantena d'alumnes de les escoles municipals de música i una desena més de l’escola Montgoi de Vilaverd van protagonitzar el passat dissabte a la tarda un gran Concert Comarcal de Primavera que va tenir lloc en aquesta darrera població.

L’escola municipal de música de l’Espluga de Francolí, va portar al concert un duet de violins que van interpretar un tema de Pleyel. El Cor Juvenil van posar la veu a tres peces de referència Ay triste que vengo, When I fall In Love i finalment Somebody that I used to Know, sorprenent al públic amb una lletra creada pels mateixos alumnes del cor. L’escola municipal de música de Santa Coloma de Queralt va actuar en segon lloc. Va portar al concert els conjunts instrumentals de nivell elemental i de grau mitjà. Pel que fa al repertori, van interpretar peces clàssiques i composicions actuals d’intèrprets tan coneguts com Blues brother i la cançó de la popular sèrie de l'Inspector Gadget. L’escola municipal de música de Montblanc de la mà de les Orquestres In Crescendo i Vivace va portar al concert música del renaixement fins a la música moderna. Van interpretar molt acuradament Dues dances, Vals d'or, Chitty Bang i Prova de foc.

La part més emotiva del concert va ser la interpretació del Cant Comú amb la participació de tots els joves músics de les tres escoles i amb la participació protagonista de l'alumnat de l'escola Montgoi de Vilaverd. En aquesta ocasió la peça elegida havia estat la cançó ja tradicional i popular del cantautor Lluís Llach, l'Estaca, que justament aquest any celebra el 50è aniversari de la seva estrena.

Per últim, la part institucional va anar a càrrec de l’alcalde de Vilaverd, Antoni Anglès, que va ser l’encarregat de donar la vinguda al nombrosíssim públic assistent. Posteriorment, per tancar l’acte, el president del Consell Comarcal, Francesc Benet, i la consellera comarcal de Cultura, M. Carme Amenós van lliurar uns records a tots els centres participants i a l’ajuntament de Vilaverd després de dirigir unes paraules als assistents i felicitant a tots els participants.