L'àrea de medi ambient ha organitzat un total de 78 tallers d'educació ambiental a les aules durant el primer trimestre de l'any

17/05/2023 Actualitat

L'àrea de medi ambient ha organitzat un total de 78 tallers d'educació ambiental a les aules durant el primer trimestre de l'any

Hi han assistit uns 1.630 alumnes de la comarca

Des del servei de medi ambient del Consell Comarcal es continua treballant en les activitats d'educació ambiental en els diferents centres educatius de la comarca. En total i durant aquest primer trimestre de l'any, s'han fet 78 tallers als quals han assistit 1630 alumnes.

Els tallers han estat de residus-gimcana del reciclatge, de reciclatge tèxtil, de reciclatge d'oli, de prevenció de residus, el bosc i els incendis i visites a les instal·lacions (depuradores, deixalleries, CTR, deixalleria mòbil).

El pla d'activitats se centra en la realització de les activitats per tots els nivells educatius de formació reglada, empreses i ciutadans, per tal de potenciar i sensibilitzar sobre la correcta gestió dels residus municipals.

En termes generals, les activitats tenen una durada aproximada d'una hora, però es poden allargar o reduir segons els horaris escolars i la tipologia de cada grup.
Cada activitat comporta continguts, eines i materials específics segons el grup i la dinàmica i estan estructurades en tres parts; una part inicial conceptual teòrica com a introducció, una part pràctica i el tancament de l'activitat a manera de valoració dels coneixements adquirits.

Des del servei de medi ambient del Consell Comarcal es vol continuar amb aquesta tasca de sensibilització als centres educatius, ja que creuen que és molt important transmetre valors mediambientals i de sostenibilitat als alumnes de la comarca.