L'àrea de Medi Ambient realitza la gimcana dels residus a l'Institut Martí l'Humà de Montblanc

22/10/2021

L'àrea de Medi Ambient realitza la gimcana dels residus a l'Institut Martí l'Humà de Montblanc

L’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà segueix la seva tasca pedagògica i didàctica i aquesta setmana s’ha desplaçat a l’Institut Martí l’Humà per realitzar una gimcana de residus amb l’alumnat de 2n d’ESO, amb l’objectiu que aquests prenguin consciència de la importància de la bona gestió dels residus i com minimitzar-los.

Durant el transcurs de l’activitat s’han treballat diferents aspectes relacionats amb la separació, la gestió dels residus i les conductes sostenibles:

  • Com fer una bona separació dels residus i els seus cicles de reciclatge.

  • Conèixer la missió que es porta a terme a la deixalleria.

  • Les tres Rs (Reduir, Reutilitzar i Reciclar).

  • Ser conscient de l'impacte que podem generar com a individu en el nostre entorn.

  • Integrar conductes sostenibles pel dia a dia.

L'activitat va constar d'una primera part introductòria i explicativa on els alumnes havien d'estar atents, ja que es donaven dades que posteriorment els hi servirien per al transcurs de l'activitat.

La dinàmica va seguir amb una gimcana dels residus en la qual, distribuïts per equips, van haver de seguir un joc de pistes sobre el reciclatge per tal d'aconseguir noves pistes i anar superant les proves que se'ls anaven plantejant.


La gimcana de residus és una activitat molt dinàmica i lúdica, però al mateix temps es treballen conceptes que, mitjançant el joc, els ensenya a integrar nous coneixements.