L’Arxiu Comarcal s’omple de gom a gom amb motiu de la presentació del llibre de Josep M. Porta sobre els fons notarials

16/05/2023 Actualitat

L’Arxiu Comarcal s’omple de gom a gom amb motiu de la presentació del llibre de Josep M. Porta sobre els fons notarials

El llibre és un inventari exhaustiu i descriptiu de la documentació del districte notarial de Montblanc que es conserva actualment a l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà i a altres institucions del país

L’antiga església de Santa Magdalena va acollir el passat diumenge al matí l’acte de presentació del llibre de Josep M. Porta Inventari dels registres i protocols del districte notarial de Montblanc.

A l’acte hi van participar, a més de l’autor, la presidenta del Consell Comarcal, Carme Pallàs;  la directora dels Serveis Territorials del Departament de Cultura, Lurdes Malgrat, la notaria de Montblanc, Àngela Portillo; i l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu. Montserrat Gomà, directora de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà, va obrir l’acte donant la benvinguda als assistents.

Josep M. Porta, historiador i arxiver, va ser director de l’Arxiu Comarcal des de la seva creació com a tal i fins a la seva jubilació professional. És autor d’un important nombre de publicacions històriques sobre Montblanc i la comarca i ha rebut el títol de Fill predilecte de Montblanc i la Distinció d’Honor de la Conca de Barberà. 

El llibre és un inventari exhaustiu i descriptiu de la documentació del districte notarial de Montblanc que es conserva actualment a l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà i a altres institucions del país. El treball es completa amb una extensa introducció històrica sobre l’evolució de la figura dels notaris i del districte notarial de Montblanc, amb notaries a Montblanc, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt i Sarral.

La publicació ha estat editada pel Consell Comarcal i el departament de Cultura de la Generalitat en el marc de les activitats commemoratives que s’estan portant a terme amb motiu dels 40 anys de funcionament de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà. Pot descarregar-se gratuïtament des de la pàgina web del Servei de Publicacions de la URV http://llibres.urv.cat/index.php/purv/catalog/series/cccb