Les associacions de la comarca fan ús del servei de suport a les entitats

21/12/2022 Actualitat

Les associacions de la comarca fan ús del servei de suport a les entitats

Tot aquest any s’han realitzat un total de 250 tràmits i assessoraments

El Servei de suport a l’associacionisme del Consell ha realitzat durant tot aquest any un total de 250 tràmits i assessoraments consistents en canvis de junta, constitució de noves entitats, modificació d’estatuts i tramitació del NIF a Hisenda, assessorament de certificats de representant de forma jurídica entre molts d’altres.

Ja fa més de 10 anys que l’Oficina Jove de la Conca de Barberà assessora i acompanya a les associacions de la comarca en la tramitació i en la regularització de la seva documentació fundacional i fiscal. Actualment, el servei es troba consolidat, tant pel que fa al coneixement que en tenen les associacions de la comarca del servei que es presta, com del volum de tràmits que se’n deriven.

Els tràmits més habituals són:

  • Modificació dels estatuts per canvi de nom i articulat.
  • Comunicació d’un canvi de Junta al Departament de Justícia.
  • Inscripció d’una nova associació al Registre d’Entitats del Dept. de Justícia.
  • Sol·licitud del NIF provisional i definitiu de l’entitat a Hisenda.
  • Canvi de nom a Hisenda.
  • Informació fiscal (IVA, import de Societats...).
  • Tramitació de la inscripció al Cens d'entitats juvenils de la Direcció General de Joventut
  • Informació i assessorament sobre la tramitació de subvencions

També s’assessoren i es tramiten documentació d'entitats esportives.

Aquest any un total de 16 entitats dels pobles d’Aguiló, Conesa, Sarral, Solivella, Santa Coloma de Queralt, Barberà de la Conca, Pira, l’Espluga de Francolí i Montblanc han escollit utilitzar el servei per donar-se d’alta com a associacions. 

El servei també és responsable d’actualitzar al cens d’entitats juvenils de la comarca de la Direcció General de Joventut els canvis de les Juntes de les entitats. S’ha donat d’alta al cens una entitat de Santa Coloma de Queralt.

A part de la gestió i assessorament a les entitats cada any l'Oficina Jove organitza una activitat formativa adreçada a les associacions. Es preveu que al mes de febrer de l’any vinent, s’organitzarà una sessió formativa.