Les festes majors de la comarca tindran Punts Lila per lluitar contra la violencia de gènere

23/01/2020 Actualitat

Les festes majors de la comarca tindran Punts Lila per lluitar contra la violencia de gènere

El Consell Comarcal ha proposat als ajuntaments de la comarca que s’instal•lin punts lila a totes les festes majors de la comarca. Aquesta és una de les propostes més destacades que es van presentar als alcaldes de la Conca de Barberà durant el passat Consell d’Alcaldes de la comarca que es va dedicar monogràficament a presentar el Programa d’igualtat i diversitat sexual i de gènere de la comarca.

L’acte va estar encapçalat pel president del Consell Comarcal, Magí Trullols i la consellera comarcal d’Igualtat, Aida Morgades. Al seu costat, van estar acompanyats per Laura Anglès, cap de l’Àrea d’Igualtat del Consell Comarcal, i la sociòloga Blanca Moreno.

En primer lloc la consellera va destacar la importància de l’acte que es portava a terme i va reclamar un pas endavant dels ajuntaments ja que “la igualtat de gènere no és un tema menor i cal que els ajuntaments de la Conca ens posem les piles”.

En aquest sentit es va proposar als ajuntaments de la comarca portar a terme una campanya conjunta i mancomunada per impulsar plegats la sensibilització en aquesta matèria a tots els municipis de la Conca.

En la marc d’aquesta campanya es preveu l’adquisició de material de difusió i portar els punts lila a totes les festes majors de la comarca com a espais que generen seguretat enfront la violència de gènere. En aquests espais també s’incorporarà la perspectiva LGBTI.

Val a dir que per portar a terme aquestes actuacions es compta amb els recursos econòmics que provenen del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.