L'escola d’educació especial TILMAR tanca aquest curs el programa El Bosc i els incendis

24/05/2019 Actualitat

L'escola d’educació especial TILMAR tanca aquest curs el programa El Bosc i els incendis

Els alumnes de l’escola d’educació especial Tilmar de Montblanc, el 17 de maig, van ser els encarregats de tancar la 24a. edició del programa educatiu El Bosc i els Incendis.

Uns 170 alumnes han participat aquest curs en el programa que impulsa el Cos d'Agents Rurals de la Conca de Barberà, conjuntament amb el Consell Comarcal. La Conca de Barberà és una comarca amb alt risc d'incendis forestals, ja que comprèn una gran superfície boscosa. Cal destacar les muntanyes de Prades, zona declarada com un "Espai d'interès natural".

Des del Consell Comarcal s'ha pres consciència del greu risc i de les conseqüències que comporta un incendi d'aquestes característiques; per tant, es porta a terme aquest Programa educatiu a les escoles. El programa s'estructura en dos. Una xerrada a la classe, sobre els efectes dels incendis; i una segona al camp, on es visita una zona cremada i una no cremada per fer una comparativa de les conseqüències dels incendis forestals. Durant la sortida es planten arbres a la zona afectada per un incendis.

Aquests curs la sortida de camp s'ha fet a la comarca veïna de les Garrigues, concretament al terme municipal de Vinaixa. Les escoles que hi han participat són: EEE Tilmar, MD de la Serra i les Muralles de Montblanc, Martí Poch de l'Espluga de Francolí, Vedrunes de Sta. Coloma de Queralt, Salvador Ninot de Sarral, Sant Roc de Rocafort de Queralt, Sagrat Cor de Solivella, Antoni Tous de Pira i Valldemur de Barberà de la Conca

Des del Consell Comarcal volem agrair al Cos d'Agents Rurals de la Conca de Barberà l'esforç que fan any rere any per tirar endavant aquest programa.