L’Espluga de Francolí acollirà una exposició dedicada al món de les campanes

24/03/2022 Actualitat

L’Espluga de Francolí acollirà una exposició dedicada al món de les campanes

L’Espluga de Francolí acollirà els mesos de març i abril l’exposició "Tocant el cel amb una corda. Les campanes de la Conca de Barberà". Una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà i el Museu Comarcal de la Conca de Barberà i que rep el suport de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.

Es tracta d’una exposició dedicada al món de les campanes, que mostra els campanars, campaners i tocs de campana de la Conca de Barberà. Està formada per una dotzena de plafons, un vídeo sobre els campaners, una antiga matraca  i una petita campana fabricada expressament per a l’exposició, que permetrà a les persones visitants efectuar i reproduir els tocs manuals.

Aquesta exposició, que s'emmarca en la celebració dels 25 anys de la restitució de les campanes de l’Església Vella Sant Miquel de l’Espluga, estarà emplaçada a la nau de l'Església Vella del dia 25 de març a l’17 d’abril de 2022. Al llarg d’aquest període l’exposició es podrà visitar en un horari que es detallarà més endavant en un programa de visites guiades i d’obertura de l’espai.