L’Oficina Comarcal de Consum ha organitzat dues xerrades sobre les compres per internet

05/12/2019 Actualitat

L’Oficina Comarcal de Consum ha organitzat dues xerrades sobre les compres per internet

L’Oficina de Consum de la Conca de Barberà ha organitzat dues xerrades sobre les compres per internet atès que és un tema que cada vegada s’utilitza més i preocupa a gran part dels consumidors i consumidores.

La primera xerrada va tenir lloc a l’Espluga de Francolí el passat dimecres 27 de novembre i la segona xerrada es va fer el dia 4 de desembre a Vimbodí i Poblet. En les sessions s’han facilitat eines de prevenció de risc per les compres en línia, s’han explicat els tipus de pagament més segurs i com es poden utilitzar cadascun d’ells.

Un dels problemes més habituals que ens trobem en les compres a distància són les devolucions o el dret de desistiment que tenen els consumidors i consumidores, es a dir, el dret a tornar un producte quan aquest ens arriba defectuós, en mal estat o quan no funciona correctament, en aquests casos el consumidor pot tornar el producte sense cost addicional excepte en alguns casos específics que han d’estar degudament explicats al web on s’efectua la compra.

El lliurament del producte o la prestació del servei s’ha de realitzar dins dels 30 dies posteriors a la realització de la compra, excepte que a l’oferta s’indiqui un altre termini. Si l’empresari no compleix, el consumidor pot resoldre el contracte i reclamar les quantitats abonades.

Un altre dret obligatori en les compres a distància és que el consumidor disposa d’un període mínim de 14 dies per retornar la compra o desistir del contracte. En aquest cas, l’empresari té l’obligació d’abonar els diners en un termini màxim de 14 dies naturals des que n’és coneixedor. Tots aquests temes i altres es van tractar en les xerrades a càrrec de la Sra. Lucia de Frías Vázquez, advocada de ADICAE.

L’oficina de consum de la Conca de Barberà ha organitzat aquestes activitats juntament amb la Regidoria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació i la Regidoria de Ciutadania de l’Espluga de Francolí i l’associació de dones de Vimbodí i Poblet.