L'Oficina Comarcal i l'Agència de l'Habitatge treballaran en un pla específic per la Conca

18/07/2018 Actualitat

L'Oficina Comarcal i l'Agència de l'Habitatge treballaran en un pla específic per la Conca

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà i Concactiva avancen en el desenvolupament i aplicació del Pla Estratègic de la comarca. Concactiva, seu de l'Oficina Comarcal d'Habitatge, ha acollit, aquest dilluns 16 de juliol, una reunió amb el director de Programes Socials de l'Habitatge, Joan Batlle. La trobada, que ha comptat amb l'assistència del president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet; el conseller comarcal d'Habitatge, Toni Gutiérrez a més del gerent de l'ens comarcal i les tècniques de l'Oficina Comarcal, ha servit per posar sobre la taula les problemàtiques de la Conca en aquest àmbit.

A partir de la diagnosi del Pla Estratègic de la Conca de Barberà, s'ha detectat que un dels principals eixos de treball és l'habitatge. Per aquest motiu, els representants polítics i els tècnics han traslladat a la Generalitat de Catalunya la preocupació per la manca d'oferta d'immobles disponibles per al lloguer i la compra, una problemàtica que agreuja el risc de despoblament de la comarca, especialment dels 17 municipis de la Conca que compten amb menys de 500 habitants.

La reunió entre el Consell Comarcal i el departament d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya permetrà establir unes línies de treball en polítiques d'habitatge específiques per a la Conca de Barberà i desenvolupar-les conjuntament.