L'Oficina Jove de la Conca de Barberà atén més de 3.300 consultes durant el 2022

21/02/2023 Actualitat

L'Oficina Jove de la Conca de Barberà atén més de 3.300 consultes durant el 2022

A més, s'han fet més de 270 assessoraments a entitats

L'Oficia Jove de la Conca de Barberà continua treballant per tal de donar servei als i les joves de la comarca. És per això, que treballa amb diferents línies d'actuació, com la d'arrelament amb suport als municipis, suport tècnic als ajuntaments, gestió dels punts de serveis juvenils i suport a les entitats.

En total, aquest any 2022 es va registrar un creixement molt important del nombre d'activitats organitzades als municipis (gairebé un 30%), la qual cosa va condicionar la necessitat de promoure activitats de caràcter comarcal. Al mateix temps, també va créixer d'una forma molt rellevant el nombre de participants en aquestes activitats. Al mateix temps, l'Oficina Jove fa les funcions també d'un punt d'informació juvenil. L'any 2022 es van atendre més de 3.300 consultes, la qual cosa representa un creixement de prop d'un 0,4% respecte a l'any anterior.

Pel que fa al suport a les entitats, va realitzar més de 270 assessoraments a 163 entitats i a 18 noves entitats.

Un altre dels projectes que du a terme l'Oficina Jove és la Carpa al Pati que és un espai participatiu, informatiu i sensibilitzador sobre temàtiques d'interès juvenil que, de forma itinerant se situa al pati dels instituts una vegada al mes i, en cada sessió, tracta una temàtica de manera monogràfica.

Així mateix, durant l'any passat també s'han dut a terme tallers de prehistòria en col·laboració amb el Campus Extens de la URV a la Conca i l'IPHES, als centres de secundària de la comarca i a diferents municipis (Pontils, Sarral i Vimbodí i Poblet) en un projecte pilot per sensibilitzar sobre la importància dels jaciments prehistòrics existents a la comarca. La Setmana de la Ciència també es va dur a terme gràcies al conveni de col·laboració entre la Universitat Rovira i Virgili i l'Oficina Jove de la Conca de Barberà que ha contribuït en el desenvolupament del territori amb la instal·lació d'un campus extens de la URV a la Conca de Barberà.


Programa de Salut Jove

Durant el 2022 es van dur a terme 27 activitats relacionades amb l'àmbit de la salut, com són els tallers de primers auxilis on van participar més de 200 alumnes de tercer d'ESO, la jornada formativa sobre la prevenció de conductes suïcides juvenils o el programa Emociona't. Eines per educar en l'optimisme intel·ligent que es porta a terme amb el suport de la Direcció General de Joventut al voltant de la gestió de les emocions per part dels joves.

Una altra de les actuacions va ser l'exposició Sex o No Sex emmarcada en el Dia Mundial de la Sida i que visualitza les malalties de transmissió sexual i posa en valor la importància de les relacions afectivosexuals segures.

Programa Emprenedoria i Ocupació

Durant el 2022, l'Oficina Jove de la Conca de Barberà va atendre 248 joves en matèria d'ocupació i emprenedoria. Per tal d'ajudar els joves en aquest àmbit es va posar en marxa el Punt Internisa d'inserció laboral, es va dur a terme la primera Fira "Sinèrgiques", es va fer un networking sobre l'oferta laboral de les empreses del món del lleure i s'ha participat en tres fires juvenils dedicades a l'orientació educativa o laboral.

Programa d'educació

Dins el programa d'educació s'han realitzat un total de 36 activitats que s'engloben en el projecte I després de l'ESO què? Així com càpsules informatives sobre cicles formatius i estudis universitaris.