Més de 100 participants en la II Jornada intercomarcal joves i empreses Cycling Work

30/10/2017 Actualitat

Més de 100 participants en la II Jornada intercomarcal joves i empreses Cycling Work

La segona edició del networking de joves i empreses Cycling Work ha aplegat més de cent joves de l’Alt Camp i la Conca de Barberà al viver d’empreses Concactiva de Montblanc

Aquest fòrum intercomarcal (l’any passat es va portar a terme a Valls, Alt Camp) té per objecte posar en relació les empreses i els joves de les dues comarques. Està organitzat per les oficines joves de les dues comarques, el Grup Leader del Camp i la Direcció General de Joventut de la Generalitat. Compta amb la col·laboració del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i forma part del projecte Odisseu.

Hi ha participat alumnes d’educació secundaria i cicles formatius de l’institut Martí l’Humà de Montblanc, Fonts del Glorieta d’Alcover, Narcís Oller de Valls i UEC de Valls.

Pel que fa a les empreses, en representació dels seus respectius sectors econòmics, hi havia, per la branca turística, l’Oficina Municipal de Turisme de Montblanc i el Càmping Capfun de Montblanc; del sector social, la Fundació Vilaniu per a l’atenció a la dependència, de Valls; del sector alimentari l’empresa Europastry, amb seus a Sarral i Vallmoll; i del sector metal·lúrgic l’empresa Sans Amill de Montblanc.

Les empreses, representades pels seus màxims responsables o pels caps de recursos humans, es van reunir durant una hora amb joves que en aquests moments estan formant-se professionalment per accedir al món laboral. Així aquests joves van tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà quins són els perfils professionals més demandats i les característiques que han de tenir per poder incorporar-se més fàcilment a les empreses del territori.

Va cloure la jornada una trobada informal dels responsables de les empreses amb responsables polítics de les dues comarques. Durant la trobada es van intercanviar informació i opinions sobre la situació econòmica actual de les dues comarques i les demandes i necessitats del sector econòmic de l’Alt Camp i la Conca de Barberà. Hi van participar els presidents dels dos consells comarcals, Joan Maria Sanahuja i Francesc Benet respectivament; Joan Carles Solé, regidor d’empresa i ocupació de l’Ajuntament de Valls; Merche Jiménez, tècnica en representació de Manolo Garcia director del SOC,  i Teresa Bergadà, responsable de l’oficina del SOC de Valls.