Més de 130 joves han passat per la Carpa al pati dedicada al menjar saludable

05/03/2020 Actualitat

Més de 130 joves han passat per la Carpa al pati dedicada al menjar saludable

La Carpa al pati és un projecte que consisteix en la creació d'un espai participatiu, informatiu i sensibilitzador als centres d'educació secundària i Batxillerat de la Conca de Barberà. Aquest espai informal i itinerant se situa al pati del centre educatiu una vegada al mes i, en cada ocasió, tracta una temàtica de manera monogràfica. Els alumnes, durant la seva hora del pati es poden acostar a la Carpa i participar de les propostes que planteja l'Oficina Jove.

Durant el mes de febrer els i les joves que han participat a la carpa han après petits canvis per menjar millor.

L’activitat tenia dues parts, en la primera, els i les joves entraven a la carpa i podien llegir un seguit de mites sobre l’alimentació. En la segona, els i les joves es dirigien a la taula on hi havia un plat, els aliments i cinc supòsits del seu dia a dia: Surto de festa, vaig a fer una activitat física, tinc molts exàmens, em trobo fatal, no em puc ni moure del llit i tinc molta gana. La dinàmica consistia en triar-ne una i realitzar un menú. Un cop fet, es replantejava el menú amb els aliments escollits i es treballava una proposta d’alimentació saludable.

Consumir més fruites i hortalisses, llegums, fruita seca i sumar al menys 30 minuts d’activitat física moderada. Se’ls proposava beure aigua durant els àpats i entre àpats, triar aliments integrals, cuinar amb l’oli d’oliva verge i prioritzar els aliments de temporada i proximitat, ja que són més frescos i conserven millor les aromes, els gustos i els nutrients. Per últim se’ls explicava que es pot reduir la sal i el sucre i evitar comprar i consumir aliments ultraprocessats de forma habitual.

La Carpa al pati va néixer l’any 2019 amb la realització de quatre sessions durant els mesos de febrer, març, abril i maig, en les quals van participar prop de 600 persones joves de 14 a 18 anys. Els centres que hi participen són l’Institut Martí l’Humà de Montblanc, el Col·legi Mare de Déu de la Serra de Montblanc, l’Institut Joan Amigó de l’Espluga de Francolí i l’Institut Joan Segura de Santa Coloma de Queralt. El proper mes la carpa al pati estarà dedicada a la transició escola – treball.