Més de 180 alumnes de 3r d'ESO es formen en la prevenció i els primers auxilis

16/03/2022 Actualitat

Més de 180 alumnes de 3r d'ESO es formen en la prevenció i els primers auxilis

S'han organitzat un total de 8 xerrades als centres de secundària de la comarca

Més de 180 alumnes de 3r d'ESO s'han format, al llarg d'aquestes setmanes, en la prevenció i els primers auxilis.

Un total de vuit xerrades fetes als centres de secundària de la comarca han estat impartides, de forma desinteressada, pels Bombers del cos de la Generalitat i personal sanitari del SEM, veïns de l'Espluga de Francolí, Sarral, Montblanc i Santa Coloma de Queralt.

Els joves han rebut nocions de primers auxilis i han après a resoldre possibles accidents que puguin esdevenir-se al seu entorn més proper i quotidià.

A cada una de les xerrades s'han explicat primers auxilis (Posició Lateral de Seguretat PLS, el tractament de talls i cremades), també sobre la prevenció i la seguretat (PAS - protegir, avisar i socórrer-, el telèfon d'emergències europeu 112). Els alumnes al final de cada sessió han practicat la reanimació cardiopulmonar amb el suport dels ninos específics per la pràctica.

L'Oficina Jove de la Conca ha organitzat aquestes xerrades conjuntament amb l'Institut Martí l'Humà de Montblanc, el Col·legi MD de la Serra de Montblanc, l'Institut Joan Segura de Santa Coloma de Queralt i l'Institut Joan Amigó de l'Espluga, amb l'objectiu de capacitar als alumnes de 3r d'ESO de la comarca en les nocions bàsiques de prevenció, de seguretat i de primers auxilis.