Més de 350 infants participen en els tallers d'educació ambiental que organitzem a les escoles

13/02/2019 Actualitat

Més de 350 infants participen en els tallers d'educació ambiental que organitzem a les escoles

Aquesta setmana s’han iniciat els nous tallers d’educació ambiental adreçats als alumnes de 3r i 4t de tots els centres educatius de la comarca. Hi participaran al voltant de 370 alumnes.

Els tallers tenen per objectius la conscienciació de l'alumnat envers el reciclatge de l'oli domèstic i fomentar la importància del respecte al medi ambient. Més concretament, l'activitat es divideix en dues parts. Una primera part més teòrica on es tracta la depuració de les aigües i se simula mitjançant un experiment com es depura l'aigua en una depuradora, coneixent el funcionament d'aquestes i el cicle de l'aigua urbana, i una segona part més pràctica on es donen diferents opcions per a reciclar de forma correcta l'oli, un dels principals problemes de les depuradores, i es recicla oli usat tot obtenint una espelma. Durant tota l'activitat, es reflexiona sobre les implicacions que té llençar l'oli per l'aigüera.

Aquesta activitat forma part del Pla anual d’activitats d’educació ambiental redactat pel Consell Comarcal, pel curs 2018-2019.