Més de 50 persones assisteixen al cicle de conferències sobre el Trienni Liberal

13/07/2021

Més de 50 persones assisteixen al cicle de conferències sobre el Trienni Liberal

Més de cinquanta persones van assistir, la setmana passada, al cicle de conferències sobre el Trienni Liberal (de 1820 a 1823). El cicle va constar de cinc xerrades sobre aspectes diversos del Trienni Liberal a Catalunya i, especialment, sobre els fets que van ocórrer a la Conca de Barberà.  Del 5 al 9 de juliol, historiadors especialistes en la matèria: Ramon Arnabat, el pare Octavi Vilà, Valentí Gual, Damià Amorós i Gabriel Serra van posar de relleu el gran impacte que, sobre el futur de la comarca, van tenir els fets ocorreguts a la Conca i la Baixa Segarra durant els quatre anys del Trienni.

Alguns dels fets importants que es van presentar durant el cicle són l’impacte demogràfic dels fets bèl·lics que van tenir lloc, els diversos setges que va patir la vila de Santa Coloma de Queralt, la desamortització dels monestirs (entre els quals el de Poblet), o la venda de béns municipals de Montblanc com el Forn de la Vila, el Pes del Rei o el pou i basses de gel d’en Fau.

El recull dels continguts d’aquestes conferències es publicarà l’any vinent en forma de llibre, segons va anunciar el conseller comarcal de Cultura, Joan Canela.

El cicle ha estat organitzat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal i el Campus Extens de la URV a la Conca de Barberà, amb el suport del Museu i l’Arxiu Comarcal i la col·laboració de l’Ajuntament de Montblanc i la Diputació de Tarragona.