Més seguretat al GR®175, l’itinerari de La Ruta del Cister a peu i en BTT

27/03/2019 Actualitat

Més seguretat al GR®175, l’itinerari de La Ruta del Cister a peu i en BTT

L’itinerari de La Ruta del Cister que segueix el traçat del GR®175 i transcorre per les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell compta amb diferents senyals 112 al llarg del seu recorregut.

Aquests senyals es troben situats en punts de muntanya i punts on hi pugui haver un perill i/o pèrdua, ja sigui pel tipus de ferm, per proximitat a rieres, per la climatologia (com zones de boira), indrets que reben una afluència massiva, i punts que són inici o final de cobertura. Cada senyal indica punt de cobertura 112 emergències, i un número de matrícula que quan la persona truqui al telèfon d’emergències 112 i indiqui la matrícula que figura en el pal de senyalització, de forma automàtica els cossos d’emergències sabran on es troba, sense que no hagi d’indicar la seva posició, ja que les dades d’aquell senyal estan introduïdes a la cartografia del 112.

La iniciativa ha estat coordinada des de l’Oficina de Gestió de La Ruta del Cister conjuntament amb el Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 Catalunya (CAT112), i es du a terme gràcies a una subvenció de la Diputació de Tarragona.