Multitudinari acte de lliurament dels Premis d’Honor de la Conca de Barberà

22/05/2017

Multitudinari acte de lliurament dels Premis d’Honor de la Conca de Barberà

La Sala Noble del Consell Comarcal s’ha tornat a omplir de gom a gom amb motiu de la tercera edició del lliurament dels Premis d’Honor de la Conca de Barberà, els guardons que concedeix anualment el Consell Comarcal.

En aquesta ocasió els guardonats eren vuit persones d’edats, municipis i camps d’actuació molts diferents. La relació complerta de les persones i ens premiats per categories és la següents:
· Distinció d’Honor:
· Associació Cultural Baixa Segarra, tasca realitzada durant 25 anys d’existència
· Associació Medieval Llegenda de Sant Jordi, 30 anys de la Setmana Medieval
· Carme Sureda Bosch, tasca realitzada al capdavant d’APRODISCA
· Menció de Serveis Distingits:
· Alfons Alsamora Jiballí, tasca de dinamització cultural al municipi de Vimbodí i Poblet
· Josep M. Sans Travé, suport a les iniciatives de la comarca i especialment a la creació de l’arxiu comarcal · Diploma de Reconeixement Comarcal:
· Cooperativa Agrícola de la Conca i Secció de Crèdit, model de cooperativisme comarcal
· Albert Sala Moreso i Joan Pérez Sánchez, medalles d’or als premis CatSkills

Va fer la presentació de l’acte el president del Consell Comarcal, Francesc Benet, manifestant que aquests són uns premis joves, que any a any intenten millorar el seu format per convertir-los en uns premis valorats pels ciutadans. Posteriorment, el conseller comarcal de Cultura, Enric Capdevila, va fer la valoració dels premiats i la lectura de l’acord de concessió que havia estat aprovat per la unanimitat de tots els membres del Consell Comarcal en sessió plenària.

Val a dir que en els parlaments es va posar sobre la taula, tant per part de les persones homenatjades com pel mateix president del Consell Comarcal, propostes molt diverses en relació als premis i a la mateixa comarca que ara caldrà valorar.

Però tots els guardonats i guardonada van manifestar la seva satisfacció pel reconeixement rebut, que van fer extensiu a familiars, amics i companys. Per acabar, els alumnes del curs de restauració professional que s’està portant a terme a Concactiva dirigit pel cuiner Òscar Casas.