Nou web per donar a conèixer els creadors culturals de la Conca de Barberà

13/12/2022 Actualitat

Nou web per donar a conèixer els creadors culturals de la Conca de Barberà

S’ha impulsat des del servei de cultura del Consell Comarcal de la Conca de Barberà

Ja és visible a Internet el nou espai web Cens de Creadors de la Conca de Barberà (https://mapatge.concadebarbera.cat/). Es tracta d’un web impulsat des del Servei de Cultura del Consell Comarcal de la Conca de Barberà amb la finalitat de donar a conèixer els agents culturals de la comarca. La realització tècnica ha estat a càrrec de l'empresa de Jan Roca, jove impulsor digital colomí.

Per a Sílvia Itúrria, consellera comarcal de Cultura, "amb aquesta iniciativa la Conselleria de Cultura del Consell Comarcal vol conèixer i donar a conèixer el potencial cultural de la nostra comarca per tal de sumar esforços i crear sinergies. Som una comarca cada vegada més activa cultural i creativament i necessitem prendre el pols a aquesta creativitat. Sabem que hi ha molt de talent al nostre territori, però a vegades queda ocult o passa desapercebut".

En aquests moments ja s'hi poden consultar les dades bàsiques d'una cinquantena d'entitats i agents culturals de la comarca d'àmbits molt diversos. La nova web permet que siguin els mateixos interessats qui proporcionin o modifiquin la informació que es fa pública. També permet que es puguin fer cerques per municipis o bé per àmbits culturals.

Segons Itúrria "la web és perfecta per ser utilitzada per tots aquells, com els Ajuntaments per exemple, o professionals que en un determinat moment necessitin realitzar una contractació d'un professional de l'àmbit artístic. No cal anar a cercar massa lluny el que tenim a tocar de casa. Creiem també que és una bona manera, doncs, de donar oportunitats a tots aquells creadors que viuen o estan treballant a la Conca de Barberà."

La web és dinàmica, oberta i en constant evolució i, per tant, animem a aquells que no hi siguin a fer-nos-ho saber. Ara mateix els serveis tècnics del Consell Comarcal estan treballant a incorporar a la web les dades d'una vuitantena d'entitats i agents culturals que ja han manifestat el seu interès a incorporar-se al nou espai. Pròximament, es posarà en marxa una campanya destinada per donar-la a conèixer.