Portem la deixalleria mòbil a l'Escola Martí i Poch de l'Espluga de Francolí

08/10/2021

Portem la deixalleria mòbil a l'Escola Martí i Poch de l'Espluga de Francolí

Dins la setmana de la natura, hem traslladat la deixalleria mòbil a l'Escola Martí Poch de l'Espluga de Francolí per tal d'explicar quina és la forma correcta de separació dels residus i la seva posterior gestió.

 

El passat dijous, 7 d'octubre, tots els alumnes de l'escola Martí Poch, des de P3 fins a 6è de primària, van participar en una activitat amb la deixalleria mòbil, emmarcada dins de la Setmana de la Natura. En total hi han participat un total de 165 alumnes.

 

L'activitat va consistir en una explicació prèvia de com s'han de separar correctament els residus domèstics comuns: el paper/cartró, els envasos, el vidre, l'orgànica i la fracció resta. Després es van localitzar diferents residus que no entren dins d'aquestes fraccions, per tal de fer una reflexió i integrar que aquests residus s'han de portar a la deixalleria, en aquest cas a la deixalleria mòbil present en aquell moment a l'escola.

 

L'activitat va continuar amb una pràctica dipositant residus a les diferents fraccions de la deixalleria. Cada alumne duia un residu especial que l'havia portat de casa: piles, bombetes, petits electrodomèstics, fustes, càpsules de cafè, roba, etc. D'aquesta manera, van poder veure i conèixer des de dins la deixalleria mòbil i fer-se una idea de tots els residus que s’hi poden portar.

 

Finalment, per acabar l'activitat, es va donar, a cada alumne, un embut per reciclar l'oli i es va explicar com s'ha de separar correctament i on portar-lo, a la deixalleria o en els nous contenidors d'oli instal·lats en el seu propi municipi.

 

L'objectiu principal d'aquesta activitat era sensibilitzar als alumnes respecte els diferents residus que generem, quina és la millor manera de gestionar-los i quins impactes poden tenir sobre el medi.

Fotografies: cedides per l'Escola Martí i Poch