Posem en marxa tres noves rutes de transport de viatgers

24/02/2021

Posem en marxa tres noves rutes de transport de viatgers

 

A partir del proper dilluns, dia 1 de març, els veïns i les veïnes de la Conca de Barberà ja podran fer ús d’alguna de les tres noves rutes de transport de viatgers que enllacen diversos municipis de la comarca i també amb Reus.

 

La línia Vallverd-Rocafort de Queralt-Montbrió de la Marca-Sarral circularà els dijous al matí d’anada i al migdia de tornada.

 

Línia: Vallverd - Rocafort de Queralt - Montbrió de la Marca - Sarral
Expedicions : Dijous

Horari  de pas: 

9.15 h Vallverd                           13.00 h Sarral

9.25 h Rocafort de Queralt        13.05 h Montbrió de la Marca

9.30 h Montbrió de la Marca      13.15 h Rocafort de Queralt

9.35 h Sarral                              13.20 h Vallverd 

 

La línia de Santa Coloma de Queralt a Montblanc circularà els dimarts i els divendres al matí.

 

Línia  : Sta. Coloma de Queralt a Montblanc 

Expedicions: dimarts i divendres

Horari de pas:

Sta. Coloma Queralt  8.10 h

Les Piles 8.15 h 

Rocafort de Queralt 8.23 h

Sarral 8.35 h 

Pira 8.40 h

la Guàrdia dels Prats 8.45 h

Montblanc 8.57 h

 

La línia de Montblanc a Reus circularà els dimarts i  els divendres al matí d’anada, i a la tarda de tornada.

 

Línia  Montblanc - Reus

Expedicions:  dimarts i divendres

Horari de pas:

Montblanc 9.05 h    Reus   18.10 h

Vilaverd 9.13 h        Vilaverd 18.30 h

Alcover  9.24 h        Montblanc, 18.40 h

Reus  9.40 h

 

En aquest sentit, cal destacar que l’horari establert per a la ruta de Santa Coloma de Queralt a Montblanc, està pensat per poder fer transbord a Montblanc amb la línia Lleida-Tarragona i la línia  Montblanc - Reus 

 

Pel que fa al retorn de la línia Reus-Montblanc a les 18.10h també està pensat per fer transbord amb la línia Tarragona-Lleida, i la línia Tarragona-Igualada que arriben a Montblanc diàriament a les 18.40 h

 

Pel que fa la línia Montblanc-Reus pel matí s'ha establert parada a Alcover, ja que els habitants de Vilaverd tenen com a  CAP de referència el d’Alcover. 

 

Cal recordar que el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i el Departament de Política Territorial de la Generalitat de Catalunya col·laboren des de l’any 1993 per a millorar la xarxa de transport públic de viatgers per carretera de la Conca de Barberà, per permetre la integració d’aquesta a aquells municipis que no gaudeixen de cap servei de transport públic de viatgers per carretera i també per millorar les comunicacions existents donant solucions específiques a les necessitats de desplaçament de la població. 

 

Així, actualment, es dona servei als municipis de la comarcal amb un total de 12 línies, comptant les noves. D’aquestes, les rutes de Biure-Conesa-les Piles-Guialmons Sta. Coloma de Queralt i la Vilanova de Prades-Vallclara-l'Espluga de Francolí -Vimbodí

són mixtes de viatgers i escolar.

 

En total, 3.239 persones van utilitzar el servei de transport de viatgers de la Conca de Barberà el 2020, i va ser la línia 1, la que fa el trajecte: Vilanova de Prades – Vallclara - Vimbodí - l’Espluga de Francolí – Montblanc, la que va registrar més passatgers, un total de 716.

Pots consultar totes les rutes: AQUÍ.