Posem en marxa un grup lila per a la promoció de la igualtat de gènere als centres educatius de la Conca de Barberà

12/05/2021

Posem en marxa un grup lila per a la promoció de la igualtat de gènere als centres educatius de la Conca de Barberà

El SIAD Conca de Barberà del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i el SIE del Tarragonès promouen, conjuntament, la creació d’un grup d’iguals referents a l’Institut Martí l’Humà de Montblanc, el primer centre educatiu de la comarca en promoure el grup lila, a manera de prova pilot. Aquesta iniciativa, que s’ha presentat avui, dimecres 12 de maig, té per objectiu la promoció de la igualtat de gènere, la detecció d’episodis de violència masclista en l’entorn educatiu i afavorir que aquests joves es converteixin en agents actius per la transformació social, com una acció que pot tenir una continuïtat més enllà de les accions puntuals i un impacte en tota la comunitat educativa i al territori.

Aquest grup d’iguals referents, que és format per l’alumnat (una vintena de nens i nenes) de 1r d’ESO, permetrà tenir de forma permanent, un punt lila a l’institut, persones formades i implicades en la prevenció i detecció de les violències masclistes, amb un suport professional, que permetrà connectar les accions amb la xarxa de serveis existents al territori.

El dimecres 12 de maig de 2021 es fa la presentació del projecte a l’alumnat de 1r d’ESO de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc.

Els objectius del projecte són:

1) Promoure la creació d’un grup d’iguals referents en detecció, acompanyament i derivació de situacions de violència masclista.

2) Facilitar formació i acompanyament als/les participants del grup d’iguals referents per tal que aquest pugui tenir un funcionament autònom acompanyat i amb suport.

3) Provocar connexions entre l’activitat del grup d’iguals referents i el municipi.

4) Col·laborar en les accions educatives de l’INS Martí l’Humà per tal que les persones que conformin el grup d’iguals referents tinguin compromís social i esperit crític.