Posem en marxa un Servei d'Atenció Integral a les persones LGBTI

06/05/2019 Actualitat

Posem en marxa un Servei d'Atenció Integral a les persones LGBTI

Durant el mes de maig es posarà en marxa el Servei d’Atenció Integral (SAI) per a les persones LGBTI de la Conca de Barberà després que el president del Consell Comarcal, Francesc Benet, i la directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, hagin signat l’acord que farà possible el desenvolupament d’aquest nou servei en el Consell d’Alcaldes que se celebrarà el dia 6 de maig a Santa Perpètua de Gaià on assistiran alcaldes i alcaldesses i persones representants locals i comarcals.

D’aquesta manera es dona compliment a la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI), que té entre els seus objectius vetllar per la protecció dels drets d’aquest col·lectiu. Des de la Generalitat s’està impulsant una xarxa de SAI que es coordina des de diferents àmbits: central, territorial i local.

Així, en base a l’acord que se signarà, el SAI Conca de Barberà facilitarà als 22 municipis de la comarca el compliment de la llei pel que fa a garantir els drets de la població LGBTI. El SAI Conca de Barberà està adscrit a l’Àrea d'Igualtat, Migracions i Ciutadania del Consell Comarcal.

El SAI està concebut com un servei de proximitat per oferir una atenció de qualitat pel que fa a atendre persones que hagin patit o estiguin en risc de partir una situació de discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

El SAI Conca de Barberà té com a objectius principals visualitzar la realitat del col·lectiu LGBTI i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més, impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació de les persones LGBTI a la comarca i dissenyarà estratègies de sensibilització, i establirà canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes de fòbia a les persones LGBTI.