Programa d'activitats que es portaran a terme el 8 de març, Dia Internacional de les Dones

22/02/2018 Actualitat

Programa d'activitats que es portaran a terme el 8 de març, Dia Internacional de les Dones

La setmana del 5 al 12 de març el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà realitzarà diferents activitats per commemorar el dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona. La intenció és recordar i reivindicar el rol de la dona en la societat i la lluita per la igualtat de gènere que contínuament es porta a terme. Totes les activitats reben la col·laboració de l’Institut Català de les Dones (ICD).

Les activitats que es realitzaran són totes gratuïtes, i volen ser una forma de sensibilització i prevenció de les desigualtats de gènere:

- Mou-te per la igualtat: Es faran classes de Zumba a l’Espluga de Francolí (el dia 5 de març a les 15.30 h a la sala d’aeròbic), a Montblanc (el dia 8 de març de 17.00 h a 18.15 h a la sala del Casal d’Entitats) i a Santa Coloma de Queralt (el dia 11 de març a les 10.30 h al Casal d’avis). Per respectar l’aforament serà necessària la inscripció prèvia a les sessions enviant un correu a siad@concadebarbera.cat o trucant al 977 86 12 32.

- Contacontes per l’apoderament de la dona: Es realitzaran sessions de contacontes amb Silvia Palazón a Montblanc (el dia 7 de març a les 17.30 h a la Biblioteca Comarcal Josep Conangla i Fontanilles), a l’Espluga de Francolí (el dia 9 de març a les 17.30 h a la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola) i a Santa Coloma de Queralt (el dia 11 de març a les 12.30 h a la Biblioteca municipal).

- Lectura del manifest del 8 de març. El dijous dia 8 de març es durà a terme la lectura del manifest al Consell Comarcal de la Conca de Barberà a les 12.00 h. Hi esteu tots/es convidats/des.

- Suma’t a la lluita per la igualtat de gènere: A tots els ajuntaments de la comarca trobaràs un símbol de la igualtat de gènere penjat durant les setmanes del voltant del 8 de març. Et convidem a fer-te foto i compartir-la a les xarxes socials: Twiter, Instagram i/o Facebook, amb les etiquetes: #SIADConca ,  #icdones i #Concaperlaigualtat.

- AUTOESTIMA’T: Comptarem amb tallers pràctics: “Autoestima’t”. Que es durà a terme a Santa Coloma de Queralt el dia 5 de març de 19.00 h a 20.30 h al CAP de Santa Coloma de Queralt i també se’n farà un a Montblanc el dia 12 de març de 18.30 h a 20.00 h al CAP Montblanc. Per respectar l’aforament serà necessària la inscripció prèvia a les sessions enviant un correu a siad@concadebarbera.cat o trucant al 977 88 04 78 per Santa Coloma de Queralt i al 977 86 12 32 per Montblanc.

La proposta d’aquest any, doncs, passa per fer visible la lluita cap a la igualtat de gènere, tant en l’àmbit esportiu, com en el simbòlic, sense deixar-nos l’educació de la infància en igualtat de gènere i fer-ho visible a les xarxes socials.

El SIAD és un servei que ofereix informació, orientació i assessorament en tots els aspectes relacionats en l’àmbit laboral, social, personal i familiar a totes les dones de la Conca de Barberà, independentment de la seva edat, situació personal o procedència. El trobareu al Consell Comarcal (C/ St. Josep 18, Montblanc), al telèfon 977 86 12 32 o bé per correu electrònic a: siad@concadebarbera.cat .