Repartim targes moneder per garantir l'alimentació dels menors vulnerables

24/03/2020 Actualitat

Repartim targes moneder per garantir l'alimentació dels menors vulnerables

El Consell Comarcal ha començat a repartir aquest dilluns un total de 272 targetes a famílies de la comarca per garantir l’alimentació dels infants que gaudien de les beques de menjador. D’aquesta manera, es vol assegurar que els infants de famílies amb necessitats puguin continuar disposant de l’ajut del menjador, malgrat que les escoles estan tancades com a mesura de prevenció del SASTS-CoV-2.

Aquest dilluns el personal de les àrees de serveis socials i d’ensenyament del Consell Comarcal ha fet la distribució de les targetes als municipis més grans de la comarca. A la resta de pobles seran els ajuntaments qui s’encarregaran de fer el repartiment entre les famílies beneficiàries.

Amb l’import econòmic carregat en aquestes targetes de prepagament, les famílies podran únicament adquirir productes alimentaris. La distribució d’aquestes targetes pels pobles de la comarca ha estat la següent:

Municipi

Nombre

Barberà de la Conca

11

Blancafort

3

L’Espluga de Francolí

68

Montblanc

84

Pira

7

Santa Coloma de Queralt

53

Sarral

28

Solivella

5

Vallclara

3

Vilanova de Prades

1

Vilaverd

3

Vimbodí i Poblet

6

TOTAL

272

 

Així, els Departaments d’Educació i de Treball, Afers Socials i Famílies garanteixen, a través de l’habilitació de targetes moneder en un acord assolit amb l’entitat CaixaBank, els ajuts de menjador a l’alumnat beneficiari de les beques i a menors usuaris dels serveis d’intervenció socioeducativa amb servei d’àpat.

En total a Catalunya són 140.000 targetes per a infants usuaris del servei de menjador i 20.000 per als menors usuaris dels serveis d’intervenció socioeducativa amb servei d’àpat.