Satisfacció general del sector turístic de la Conca de Barberà durant la setmana santa

26/04/2022 Actualitat

Satisfacció general del sector turístic de la Conca de Barberà durant la setmana santa

El Consell Comarcal ha fet un sondeig de l'ocupació durant aquestes dates als diferents allotjaments de la comarca

La Conca de Barberà ha registrat una bona ocupació durant la Setmana Santa i hi ha una satisfacció general del sector turístic de la comarca. De fet, les xifres de visitants atesos a l'Oficina Comarcal de Turisme de la Conca de Barberà entre l'11 i 18 d'abril ha augmentat lleugerament respecte a l'any passat.
Quant a la resta d'oficines de turisme les xifres també s'han mantingut.

L'Oficina Municipal de Turisme de Montblanc ha registrat 421 consultes i ha atès 1.249 persones. L'Oficina Municipal de Turisme de l'Espluga de Francolí ha registrat 474 consultes i ha atès 1.733 persones. Finalment, l'Oficina Municipal de Turisme de Santa Coloma de Queralt ha obert enguany cada dia i ha registrat 33 consultes i 263 persones.

S'han registrat 1.251 persones, la qual cosa suposa un augment d'un 14,46% respecte de l'any anterior i s'han atès 461 consultes, xifra que representa un 5,49% més que durant la Setmana Santa de l'any 2021.

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha fet un sondeig de l'ocupació de Setmana Santa del 2022 als diferents allotjaments de la comarca, on han participat 20 allotjaments turístics de la Conca de Barberà. La tipologia d'allotjaments partícips en l'estudi han estat: tres hotels i una fonda, sis habitatges d'ús turístics, sis cases de poble independents, una casa de poble compartida, dos masos, un apartament rural, dos càmpings i un alberg. Tots aquests establiments estan repartits per tota la comarca: l'Espluga de Francolí, Montblanc, Vilaverd, Barberà de la Conca, Conesa, Rocafort de Queralt, Santa Coloma de Queralt, Vimbodí i Poblet, les Piles, Llorac, Senan, Solivella, Vallclara, Pontils i Vilanova de Prades.

Ocupació del 70%

La previsió de l'ocupació a aquesta Setmana Santa, del dilluns 11 al dilluns 18 d'abril, era del 58%, i l'ocupació final ha estat del 70%. La punta d'ocupació es va registrar de Divendres Sant fins al diumenge. Es podria dir que ha estat una bona setmana.

També han estat molt significatives les estades d'un dia, dinar i tornar a casa; i les estades en autocaravana.

El turisme català és el que més ens visita per Setmana Santa i ho fa amb escapades en família principalment o en parella. Dels turistes que ens han visitat, el 58% són catalans (725 persones), un 24% són espanyols (300 persones) i un 18% són europeus (225 persones).

Els espais més visitats

Els espais més visitats a la Conca de Barberà han estat el monestir de Sta. Maria de Poblet amb 2.065 visitants i les Coves de l'Espluga amb un total de 1.281 visitants, ambdós des de Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua. A l'Espluga de Francolí, el Museu de la Vida Rural i la Ruta Templera i Hospitalera han rebut 228 i 49 visitants, respectivament, durant aquests 5 dies. El Museu Fassina Balanyà destil·leria d'aiguardent ha rebut 60 visitants des del Dijous Sant fins al Diumenge de Pasqua. A la vila de Montblanc han acollit 183 visitants al Museu Comarcal de Dijous Sant a Dissabte Sant i 273 persones a les visites guiades familiars i monumental des de Dijous Sant fins Diumenge de Pasqua. A Santa Coloma de Queralt, un total de 97 persones han participat en les visites guiades des de Dijous Sant fins Dilluns de Pasqua, d'aquestes, 64 persones van fer la visita monumental i visita a la botiga de Cal Jaume Punto i 33 persones van participar en les activitats de portes obertes que incloïa la visita al Museu Sala dels Rellotges, la torre de Castell i la botiga de Cal Jaume Punto. I finalment, 193 visitants van gaudir de les demostracions de vidre bufat i de la visita al Museu del Vidre de Vimbodí i Poblet.