Segona trobada del Consell Consultiu Comarcal de la Gent Gran d'aquest any

25/04/2023 Actualitat

Segona trobada del Consell Consultiu Comarcal de la Gent Gran d'aquest any

Les nou associacions de la comarca han tornat a reunir-se a l'edifici del Palau Alenyà per continuar treballant en el seu dinamisme

El passat 20 d'abril va tenir lloc la segona reunió de l'any, del Consell Consultiu Comarcal de la gent gran. Actualment, hi ha nou associacions actives a la comarca: l'Associació de jubilats, jubilades i pensionistes de Blancafort, de L'Espluga de Francolí, de Montblanc, de Pira, de Rocafort de Queralt, de Sta. Coloma de Queralt, de Sarral, L'Esplai de jubilats i jubilades de Solivella i el casal d'avis de Vimbodí i Poblet.

En aquesta reunió es van comentar les diferents activitats que hi ha programades des del Consell Comarcal mitjançant el Pla d'Envelliment Quilòmetre Zero de la Conca de Barberà 2023-2026, per aquest any, com tallers intergeneracionals en col·laboració amb l'alumnat del Cicle Superior d'Energia Renovables de l'Institut Martí l'Humà de Montblanc, les noves edicions de l'activitat Donem vida al parc!, fem Salut, xerrades organitzades per l'equip d'acció comunitària de l'Àrea Bàsica de Salut de Montblanc, i d'altres que s'estan programant, relacionades amb el benestar emocional. També s'ha programat data per a la Trobada anual de la gent gran de la comarca, que aquest any l'acollirà Sta. Coloma de Queralt i es preveu fer-la a finals d'octubre.

En relació amb el I Pla d'Envelliment de la comarca, està previst organitzar un acte de presentació amb la participació de professionals que parlaran sobre la importància de practicar un envelliment actiu i saludable.

Va ser interessant el debat que es va plantejar al voltant del Dia Mundial de la presa de consciència de l'abús i maltractament a les persones grans (15 de juny), arran de posar en comú com es vol commemorar aquesta data. Les persones que assistiren coincideixen que és un tema delicat, de molta importància i que malauradament a la nostra societat encara falta sensibilització sobre els diferents tipus de maltractament cap a les persones grans.

A l'assemblea van assistir les juntes de les diferents associacions, la secretaria tècnica del Consell Consultiu i el Conseller Comarcal d'Acció Social i president del Consell Consultiu Comarcal de la Gent Gran de la Conca de Barberà, Santi Fornés. Es preveu organitzar el pròxim Consell Consultiu al mes de juny.