Setanta-vuit persones de la Conca de Barberà utilitzen el servei de teleassistència

20/09/2022 Actualitat

Setanta-vuit persones de la Conca de Barberà utilitzen el servei de teleassistència

El cost del servei, de gener a juny de 2022, ha estat de 9.631,17 euros

Setanta-vuit persones de la Conca de Barberà fan servir, durant el primer semestre de l'any 2022, el servei de teleassistència. Hi ha hagut 8 baixes i 4 persones que es troben en llista d'espera.

Per oferir aquest servei, el Consell Comarcal va signar un conveni amb Creu Roja el 2021.

La teleassistència és una modalitat de servei d'atenció domiciliària que ofereix a la persona usuària una atenció 24 hores al dia i cada dia de la setmana. Va adreçat, sobretot, a persones grans que es troben soles i que volen continuar vivint a casa seva, que es troben en situacions d'incapacitat física i/o aïllament familiar o social.

Consisteix en un aparell telefònic connectat a una central d'alarmes controlada per donar una resposta ràpida a les diferents situacions d'emergència que es poden presentar.

La quota mensual del servei és de 22 euros i s'afegeixen 2,50 € per a cada complement (detector de gas, de fum i de caigudes). A banda, per aquelles llars on no es disposa de línia fixa, s'instal·la un dispositiu anomenat GSM, amb línia pròpia, sempre que la persona usuària disposi de telèfon mòbil.

Els municipis que més fan servir aquest servei són Montblanc, seguit de l'Espluga de Francolí i Santa Coloma de Queralt i Sarral.

El perfil de persones que utilitzen aquest servei és:

• Dona

• La mitjana d'edat és de 86 anys (dona 85 anys / home 75 anys).

• El 70% d'aparells fets servir són de teleassistència, mentre que un 23% és de teleassistència GSM

• El complement a la teleassistència més utilitzat és el detector de caigudes.

El cost del servei, de gener a juny de 2022, ha estat de 9.631,17 euros. Pel que fa a les famílies, durant aquests primers mesos de l'any han realitzat una aportació total de 425,11 euros, tenint en compte que el 87% de les persones usuàries tenen el servei subvencionat al 100%.