Setze cases de pagès, allotjaments, restaurants i activitats s’apunten a la segona edició de Benvinguts a Pagès

17/05/2017

Setze cases de pagès, allotjaments, restaurants i activitats s’apunten a la segona edició de Benvinguts a Pagès

Arriba la segona edició de Benvinguts a Pagès i la pagesia catalana es prepara per a viure de nou un gran cap de setmana de portes obertes. Gairebé 250 pagesos, ramaders i pescadors d’arreu de Catalunya oferiran visites gratuïtes a les seves explotacions els dies 3, 4 i 5 de juny, perquè la ciutadania pugui conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra.

Però Benvinguts a Pagès és una experiència que va més enllà: uns 200 allotjaments d’arreu del país s’afegeixen a la iniciativa amb ofertes especials per a aquell cap de setmana; uns 160 restaurants serviran el menú Benvinguts a Pagès, amb productes de temporada i de proximitat; i en moltes comarques s’oferiran activitats complementàries. La varietat de productors, restaurants, allotjaments i activitats complementàries permetran als participants planificar un cap de setmana a mida a qualsevol punt del país.

A la Conca de Barberà

A la Conca de Barberà, a finals d’abril ja s’hi han apuntat 3 explotacions agràries (Aromis de la Conca, Carlania Celler, Celler Mas Foraster); 3 restaurants (El Molí del Mallol, Les Alzines i Els Ceps); 5 allotjaments (Apartaments El Nas del Gegant, Hotel Cal Maginet, Maset de les Talaveres, Sercotel Villa Engràcia i el càmping Serra de Prades Resort) i diverses activitats complementàries que permetran, per exemple, visitar un museu sobre la vida rural, descobrir el món de les abelles, conèixer el procés d'elaboració de la cervesa artesanal o com es destil·la el vi o fer un taller a l'hort.

La segona edició de Benvinguts a Pagès coincideix enguany amb un cap de setmana llarg en algunes ciutats catalanes, ja que el dilluns 5 de juny se celebra la segona pasqua, dia festiu a gran part del territori. Aquesta circumstància fa pensar que la participació de la ciutadania serà encara més massiva que l’any passat -quan les explotacions agràries d’arreu de Catalunya van rebre uns 12.500 visitants- i que augmentarà el nombre de famílies que s’organitzarà el cap de setmana llarg a partir de l’oferta del Benvinguts a Pagès.

Visites gratuïtes

El nucli fort del Benvinguts són les visites guiades i gratuïtes que es podran fer a les explotacions agràries i ramaderes, dissabte, diumenge i dilluns.

No caldrà reservar amb antelació l’horari d’arribada per fer les visites (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria d’explotacions, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.

A través del web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i coordenades de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes.

Hi ha explotacions arreu del territori català i s’hi podran veure sectors tan diferents com cellers, molins d’oli, cultiu de plantes aromàtiques, horta, fruita, cervesa artesanal, granges de vedells, conills o gallines, famílies dedicades al pastoreig, apicultura, formatgeries, pescadors, etc.

Més informació a:

 www.benvingutsapages.cat
 FB: BenvingutsPages
 TW: @BenvingutsPages
 Instagram: @benvingutsapages