S’incrementa un 10% la recollida selectiva de matèria orgànica

17/05/2017

S’incrementa un 10% la recollida selectiva de matèria orgànica

Les dades del darrer informe sobre la recollida selectiva corresponent al primer trimestre d’enguany assenyalen que la comarca ha incrementat la recollida selectiva fins arribar al 49%, en relació al 48% del primer trimestre de l’any anterior.

La dada més rellevant és l’increment de la recollida selectiva de matèria orgànica en un 9,41%. Això vol dir que es comencen a detectar els resultats de les campanyes de sensibilització que s’han realitzat en els darrers mesos per fomentar aquest tipus de recollida: repartiment de cubells domèstics i bosses compostables. Hem de recordar que la matèria orgànica és el residu que si no es separa en origen, des de la nostra llar, és molt contaminant ja que genera gasos amb efecte hivernacle.

Pel que fa a la resta de fraccions, també s’ha de destacar l’increment en la recollida de vidre, un 1,48%, envasos, un 4,81%, i paper i cartró, un 10,29%.

Tot i que la tendència de la població és de fer recollida selectiva, encara tenim un 50% de residus que es generen i no es separen. Per tant, continuarem amb les campanyes de sensibilització ambiental i amb el lliurament de material de suport als ciutadans.

Si encara no disposen de cubell i bosses compostables, us podeu adreçar als següents punts:
· Montblanc: Consell Comarcal (Palau Alenyà)
· L’Espluga de Francolí: Ajuntament (plaça de la Vila, 1)
· Santa Coloma de Queralt: Oficina del Consell Comarcal al Castell
. Vimbodí i Poblet: Ajuntament (plaça Vila, 1)
· Sarral: Ajuntament (plaça de l’Església, 1)
· Solivella: Ajuntament (plaça Major 1)
· Vilaverd: Ajuntament (plaça Bàscula)
· Barberà de la Conca: Ajuntament (carrer Major, 12)