S'obre una nova convocatòria d'ajuts europeus Leader al Camp de Tarragona

17/09/2018 Actualitat

S'obre una nova convocatòria d'ajuts europeus Leader al Camp de Tarragona

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, amb seu a Concactiva, és l'encarregat de gestionar aquestes ajudes destinades a activitats empresarials que fomentin l’arrelament i el desenvolupament econòmic i social dels joves en el medi rural, que contribueixin a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, amb especial atenció als sectors agrari, alimentari i forestal, que estimulin la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari o que promoguin accions dirigides a la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals.

Al Camp es destinaran 750.000 euros en ajudes, que cobreixen una part significativa de les inversions. En les dues darreres edicions es van sumar 1 milió i mig d'euros en ajudes, que van significar unes inversions al territori de 5 milions d'euros.

Les sol·licituds es poden durant aquest mes a la seu de Concactiva. Un cop presentades les sol·licituds, el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp analitzarà les diferents propostes per a decidir quines rebran suport mitjançant un concurs basat en puntuacions establertes en les bases que es poden consultar al diari oficial de la Generalitat.

El Consorci Concactiva i el territori valoren molt positivament aquestes ajudes que han permès crear ocupació i impulsar l'economia a les comarques rurals, creant també activitats econòmiques innovadores i d'alt valor afegit.