Tot a punt per implantar plaques fotovoltaiques a les depuradores de Montblanc, l'Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt i Solivella

04/10/2022 Actualitat

Tot a punt per implantar plaques fotovoltaiques a les depuradores de Montblanc, l'Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt i Solivella

Aquest dilluns 3 d'octubre es va passar l'informe pel Consell d'Administració de l'Organisme de Gestió i Control de Medi Ambient


Aquest dilluns 3 d’octubre, el departament de medi ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà va presentar un informe al Consell d’Administració de l’Organisme de Gestió i Control de Medi Ambient per tal d’implantar plaques fotovoltaiques a les depuradores de Montblanc, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt i Solivella.

Des del departament de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i per tal de continuar treballant en pro del medi ambient i complir amb els objectius de la Llei 16/201 del Canvi climàtic, s'han realitzat estudis de potencialitat de generació elèctrica a totes les depuradores de la comarca, per tal de valorar la situació actual i proposar una solució tècnica i econòmica d'acord amb la realitat de cada sistema.

Amb els estudis, es va estipular que els sistemes de Montblanc, l'Espluga de Francolí, Sta. Coloma de Queralt i Solivella tenen viabilitat tècnica i econòmica per instal·lar plaques fotovoltaiques a les seves instal·lacions. Per tal de poder executar aquesta actuació, es va sol·licitar finançament a l'Agència Catalana de l'Aigua per aquest exercici, el qual va ser resolt favorablement.


Actualment, ja s'han dut a terme les redaccions dels projectes d'instal·lació fotovoltaica per a autoconsum als quatre sistemes de sanejament esmentats, els quals ja han estat informats públicament i aprovats definitivament. D’acord amb els projectes redactats s’estableix que hi haurà una mitjana de previsió d’estalvi energètic sobre el 40-45%.


La instal·lació solar fotovoltaica per a autoconsum connectada a la xarxa elèctrica contribuirà de forma notable a la reducció de les emissions contaminants a l'atmosfera. Es preveu la següent reducció d'emissions contaminants en tones de CO₂ i en tones equivalents de petroli, d'acord amb l'energia fotovoltaica generada consumida i exportada:

 

 

Reducció emissió Tn CO2

Reducció Tn petroli

Montblanc

88,02

19,81

L’Espluga de Francolí

21,39

4,82

Sta. Coloma de Queralt

20,95

4,75

Solivella

14,89

3,37

 

 

392 g CO2 = 1 kWh

1 TEP (tona equivalent petroli) = 11.360 kWh