Tot a punt per a la quarta Escola de cuidadors familiars de persones amb dependència

13/02/2018 Actualitat

Tot a punt per a la quarta Escola de cuidadors familiars de persones amb dependència

L’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, junt amb l’ABS de Montblanc, engegaran la 4a edició de l’Escola comarcal de cuidadors familiars de persones amb dependència ubicada a Montblanc.

Es preveu el seu inici el dia 21 de març amb una assistència màxima de vint persones i catorze sessions/tallers, de dos hores de durada cada sessió/taller, on es tractaran aspectes com les cures bàsiques, la higiene, la mobilitat, la nutrició i les adaptacions de l'habitatge, entre d’altres. També ajudarà al cuidador a millorar la seva salut física i emocional amb el suport psicològic. Les sessions estaran impartides per metges, infermers, treballadors socials, advocats i psicòlegs amb àmplia experiència assistencial.

Enguany s’està valorant la possibilitat de fer una edició de l’Escola de cuidadors al municipi de Santa Coloma de Queralt, descentralitzant les edicions que fins ara s’havien fet a Montblanc.

També s'està preparant una xerrada pel mes de març a càrrec d'un professional expert en la matèria i la creació de la xarxa comarcal de suport als cuidadors no professionals de persones amb dependència.

 L’Escola comarcal de cuidadors familiars de persones amb dependència està acreditada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Si alguna persona està interessada en participar en l'Escola comarcal de cuidadors familiars, pot demanar informació a l'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal (C/ St. Josep, 18 de Montblanc o al telèfon 977 86 12 32).