Un curtmetratge sobre la violència masclista commemora el 25N a la Conca de Barberà

26/11/2020 Actualitat

Un curtmetratge sobre la violència masclista commemora el 25N a la Conca de Barberà

‘Un cop de mà et pot canviar la vida’ és el nom del curtmetratge que ha impulsat el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal de la Conca de Barberà per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que es commemora aquest dimecres 25 de novembre.

El 25N arriba enguany enmig de la segona onada de la pandèmia de la Covid-19, i les restriccions sanitàries han obligat al SIAD a repensar els actes que tradicionalment s’organitzaven. Així, s’ha apostat per la realització d’actes i tallers virtuals i, com a novetat, per la difusió d’un curtmetratge que vol sensibilitzar de la situació de violència que encara ara pateixen moltes dones arreu del món.

El curtmetratge l’ha ideat el grup de teatre amateur Naltrus Teatre de Santa Coloma de Queralt i l’ha enregistrat la productora del mateix municipi startap.cat, que a la vegada ha participat també en l’adaptació del guió i direcció de la peça audiovisual, així com en la realització, edició i postproducció. Al vídeo s’hi mostren diversos tipus de violències masclistes i els efectes de patir violència masclista. Un dels missatges que vol destacar el curt és que en situacions de violència masclista, és important demanar ajuda i trencar el silenci. L’escena final, amb la protagonista trucant a un telèfon d’atenció per demanar ajuda, és un missatge d’esperança per animar a totes les dones que pateixin violència masclista a sortir d’aquestes relacions tòxiques.

És la primera vegada que el SIAD realitza un projecte audiovisual per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Es podrà veure a través del canal de Youtube del Consell Comarcal de la Conca de Barberà a partir d’aquest dimecres 25 de novembre (www.youtube.com/webscccb). La programació de tots els actes organitzats, així com l’edició del curtmetratge, compta amb el finançament de l’Institut Català de les Dones i del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat.

El SIAD de la Conca de Barberà ha atès, fins al novembre d’aquest 2020, un total de 19 dones que han patit violència masclista. L’any 2019 van ser 20 les dones que van atendre en aquesta situació. El 25N vol ser una jornada reivindicativa per recordar que aquesta xacra social encara existeix i que cal lluitar per acabar amb ella. Amb aquest curtmetratge al Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la Conca espera fer arribar el seu missatge a un públic molt més ampli i divers.

L’enllaç directe al curtmetratge és: https://youtu.be/iwoDsMmwjwI