Un nou establiment de Montblanc s'adhereix al voluntariat per la llengua

22/10/2021

Un nou establiment de Montblanc s'adhereix al voluntariat per la llengua

El Voluntariat per la llengua (VxL) es va ampliar recentment a Montblanc amb la creació d'una xarxa d'establiments col·laboradors. Concretament els establiments La Baldufa, Estanc3, Vives, Arasport i Floristeria Kursaal es van afegir als 142 que hi ha repartits per les comarques de l'Alt Camp, Tarragonès i Baix Penedès, i als gairebé 5.000 que hi ha a tot Catalunya. I ara s’hi ha afegit la floristeria Agroconca

Els establiments col·laboradors contribueixen al foment de l'ús de la llengua i de la cohesió social. Adquireixen el compromís de garantir que les persones que hi entrin trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat. Per tant, totes les persones de la vila o de la comarca que estiguin aprenent català o l'estiguin practicant amb la seva parella lingüística, tenen a partir d'ara aquests espais segurs d'ús del català.

Qualsevol establiment comercial montblanquí que es vulgui sumar a aquesta iniciativa es pot posar en contacte amb el Servei de Català de la Conca de Barberà (977 861 232 / concabarbera@cpnl.cat).

El VxL es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o una voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Qualsevol persona que vulgui formar part d'una parella lingüística, ja sigui com a voluntària o com a aprenenta, s'hi pot apuntar a l'adreça vxl.tarragona@cpnl.cat.