Una cinquantena de persones han visitat les instal·lacions del Consorci d’Aigües de Tarragona a l’Ampolla

31/05/2018 Actualitat

Una cinquantena de persones han visitat les instal·lacions del Consorci d’Aigües de Tarragona a l’Ampolla

L’alcalde de Solivella, Enric Capdevila i el gerent d’Aigües de Montblanc, Josep Maria Campdepadrós, van encapçalar el grup de 50 veïns de la Conca de Barberà que el dissabte 26 de maig van visitar la planta potabilitzadora que el CAT té a l’Ampolla.

El grup, format per gent provinent de Solivella, Blancafort i Montblanc, va poder conèixer el funcionament del CAT amb més profunditat acompanyats pel personal del CAT.

L’acció s’emmarca en la política de transparència informativa i responsabilitat social que du a terme el CAT envers els consorciats que va comptar amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Conca de Barberà per tal de poder organitzar la jornada.

La sortida es va efectuar als diferents punts de recollida dels municipis de la comarca amb un autocar posat a disposició dels visitants per part del CAT. A l’arribar a l’Ampolla els va rebre el Director-Gerent Josep Xavier Pujol.

La jornada va començar amb la projecció d’un vídeo, on s’exposa la fragilitat de l’aigua com a bé escàs, es descriu l’origen del CAT i s’explica el procés de potabilització de la planta que posteriorment es visita. L’objectiu, a més de conèixer l’ETAP, també busca fer prendre consciència del procés de tractament de l’aigua, un recurs escàs que cal gestionar de forma eficient, com es fa al CAT, i fer-ne un consum responsable. Després va haver-hi un torn de preguntes per part dels veïns, interessats a conèixer detalls, que es van explicar i respondre pel director – gerent del CAT.

Els participants van mostrar la seva satisfacció, recollida en una enquesta de valoració, assegurant que “ara mateix coneixem millor com funciona el CAT i el cost que té potabilitzar l’aigua, junt amb els recursos tècnics que suposa portar aigua de l’Ebre fins les contrades de la Conca de Barberà, a pobles com Solivella, Sarral, Blancafort, Montblanc, i en breu a l’Espluga de Francolí, una cosa que si ho haguéssim dit fa 30 anys ens haguessin titllat de il·lusionistes ”, tot agraint l’oportunitat de la visita i l’acollida.