Una vintena d’empreses i entitats de la Conca de Barberà participen en una jornada per a reactivar el turisme i generar sinergies

25/05/2021

Una vintena d’empreses i entitats de la Conca de Barberà participen en una jornada per a reactivar el turisme i generar sinergies

Una vintena d’empreses i entitats de la Conca de Barberà van participar, ahir, dilluns 24 de maig, a la primera Jornada de connexió i networking de XatsConca, la Xarxa de Turisme Sostenible de la Conca de Barberà, que té com a objectiu contribuir a reactivar econòmicament el sector treballant a favor del territori, sumar complicitats per tal de promocionar la Conca de Barberà i generar noves oportunitats econòmiques al sector del turisme.

 

Durant la jornada, que es va fer en horari de matí i de tarda en format virtual, les empreses i entitats presents van presentar un vídeo resum de la seva oferta, el públic al qual es dirigeixen, quins són els seus valors i el seu factor diferencial. Ambdues sessions van finalitzar amb un col·loqui entre els participants que estaven connectats en aquell moment.

 

La consellera comarcal de turisme, Sílvia Iturria, va donar la benvinguda, expressant que: «Aquesta jornada ha de servir per connectar i donar-se a conèixer, per iniciar col·laboracions, per inspirar i deixar-se inspirar i, sobretot, és una crida a la reactivació turística».

 

A partir d’aquí, es preveu que es generin sinergies entre empreses i entitats i que puguin col·laborar en algunes de les accions per a impulsar la seva marca. De fet, de la jornada ha sorgit la idea d'organitzar un calendari de visites professionals entre ells per visitar i conèixer de primera mà els establiments, instal·lacions i projectes, així com, elaborar vídeos promocionals de cada establiment per publicar als diferents canals i mitjans. Aquestes iniciatives es treballaran des de XatsConca.

 

El dia 3 de juny, és previst que es facin entrevistes curtes entre totes els participants i en format presencial, una trobada que es farà a Rocafort de Queralt.

 

Des de l’àrea de Turisme, es valora positivament l’organització d’aquest esdeveniment, que ha complert els seus objectius, segons expressa Maite Fusté, tècnica de turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.