Uns 800 infants amb les seves famílies han participat en les activitats del Catalunya, Hola Família!

25/05/2018 Actualitat

Uns 800 infants amb les seves famílies han participat en les activitats del Catalunya, Hola Família!

Un total de gairebé 800 nens i nenes amb les seves famílies han participat en el cap de setmana de la gran acció promocional del turisme familiar que ha impulsat l’Agència Catalana de Turisme (ACT) del departament d’Empresa i Coneixement, “Catalunya, Hola Família!”.

Durant el cap de setmana, els municipis de l'Espluga de Francolí, Vallclara, Vilaverd, Vilanova de Prades i Vimbodí i Poblet amb el segell “Natura i muntanya en família” i 2 empreses han organitzat més de 10 activitats pensades per gaudir en família.

La Campanya “Catalunya, Hola Família” enguany ha coincidit amb el Dia Internacional dels Museus, la Nits dels Museus i la segona pasqua fet que els actes s'han allargat fins el dilluns i hi ha permès oferir un gran ventall de propostes per a totes les edats durant tot el cap de setmana.

Per a aquest primer any, el tema escollit ha estat «Llegendes en Família», amb l’objectiu de fer èmfasi en la història i la mitologia del territori. En aquest sentit, s’ha creat l’app “Llegendes en família” que ha permès buscar i “caçar” durant tot el cap de setmana, els éssers màgics creats per a l’ocasió en boscos, places i parcs de les diferents destinacions familiars catalanes. Seguint el criteri i l’assessorament de l’expert en mitologia catalana Joan de Déu Prats, cada una de les destinacions ha rebut l’assignació d’un ésser màgic amb un lligam al territori. Una vintena de famílies van recollir el premi a l'Oficina de Turisme Comarcal que es troba al monestir de Poblet.

L'acció "Catalunya, Hola Família!" ha comptat amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Turisme de la Diputació de Tarragona i el servei de turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. També han tingut una participació destacada en aquests dos caps de setmana: Cruïlla, Devir i Staedtler.

La Vall de Boí, les Valls d'Àneu, Berga, la Vall d'en Bas-Les Preses,Muntanyes de Prades i Els Ports son les destinacions de natura i muntanya certificades que han celebrat el “Catalunya, Hola Família!” aquest cap de setmana.

Segells de Turisme Familiar de l’Agència Catalana de Turisme

El turisme familiar és un dels projectes estratègics en la promoció turística de Catalunya. L’ACT ha esmerçat nombrosos esforços en promocionar l’oferta turística catalana adreçada al públic familiar, tant a nivell nacional com internacional. El 30% del turisme que ve a Catalunya és familiar, xifra que arriba al 40% durant els mesos d’estiu. Pel que fa a la despesa, el turisme estranger que va viatjar en família a la nostra destinació el 2017 va generar 4.000 milions d’euros. En aquest sentit, l’ACT ha estat pionera en la recerca i creació d’una certificació per a destinacions especialment sensibles amb el turisme familiar, amb segells d’especialització que garanteixen que la destinació disposa d’una oferta d’allotjament, restauració i oci adaptada a les necessitats de les famílies.

Natura i muntanya en família i Platja en família són segells d’especialització que atorga l’Agència Catalana de Turisme (ACT) a un municipi o conjunt de municipis, tot garantint que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens. Es tracta a més d’un projecte de col·laboració publicoprivada, ja que els serveis poden ser oferts tant per instal·lacions i equipaments públics com per empreses turístiques privades. Les destinacions certificades amb aquests segells destaquen per la seva qualitat i pel seu posicionament enfront el client familiar.

Les destinacions que vulguin ser certificades amb aquests segells han d’acomplir una sèrie de requisits, tant a nivell de destinació com a nivell d’establiments i serveis turístics. En el cas de les destinacions d’interior, han de comptar amb com a mínim un recurs natural. A més, una part dels seus establiments han de comptar amb mesures específiques per a infants i la destinació ha de comptar amb una oferta lúdica adreçada a infants de diferents edats.

A Catalunya, a més de les sis destinacions amb el segell Natura i muntanya en família i de la vintena de destinacions certificades amb el segell Platja en família, tres destinacions més es troben actualment en procés de certificació: Alp-la Molina- Masella, La Vall de Camprodon i Sort-Rialp-Port Ainé. Aquestes certificacions suposen més de 650 empreses implicades en la promoció del turisme familiar arreu de Catalunya, entre establiments d’allotjament turístic, empreses d’activitats, oficines de turisme i equipaments singulars.