Visita de Carme Pallàs i Marc Roca a les noves aules del CFGS d’Energies Renovables a Concactiva

08/06/2022 Actualitat

Visita de Carme Pallàs i Marc Roca a les noves aules del CFGS d’Energies Renovables a Concactiva

Aquest passat dijous 2 de juny la presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Pallàs i el conseller de Paisatge, Acció Climàtica i Agricultura del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Marc Roca, van visitar les noves aules del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Energies Renovables ubicat a les instal·lacions de Concactiva, al carrer Daroca de Montblanc. La visita, dirigida per Aleix Xifrè tècnic d’Energies Renovables de Concactiva, va servir per analitzar i fer un seguiment de les obres que estan a punt de finalitzar. Una de les aules servirà per acollir-hi els nous alumnes que el curs vinent cursaran primer i l’altra servirà de taller per a poder executar pràctiques amb tot un seguit de maquinària nova.

És el primer cicle superior de la comarca que ja prepara el seu segon curs, després d’un primer any amb bona acceptació per part de l’alumnat.

El Cicle és en la modalitat dual i té una durada de dos anys. Les energies renovables és un sector que està molt a l’alça i es preveu que hi puguin haver moltes sortides laborals en el futur. Es tracta d’un gran impuls per la comarca ja que servirà per “reciclar” les empreses del sector, la tan benvolguda arribada de joves d’arreu, la retenció del talent de casa nostra... El fet de ser Formació Dual s’estableixen una sèrie de sinèrgies amb les empreses de la comarca i del voltant per dotar-los en el futur de personal qualificat del territori que en aquests moments no hi és.