Xerrada formativa sobre detecció i prevenció de la conducta suicida entre joves

23/03/2022 Actualitat

Xerrada formativa sobre detecció i prevenció de la conducta suicida entre joves

Tindrà lloc el dimecres 6 d'abril a les 17 hores a Monblanc

El pròxim dimecres 6 d'abril, la Direcció General de Joventut i l'Oficina Jove de la Conca de Barberà organitza una jornada formativa a Montblanc sobre detecció i prevenció de la conducta suïcida entre els joves i serà a càrrec d'Isaac Lloveras, psicòleg i sociòleg.

Aquesta activitat està adreçada a professionals que treballin habitualment amb adolescents i joves, és gratuïta, i anirà seguida d'un període de suport i d'orientació individualitzada per a aquells/es professionals que el requereixin un cop finalitzada la formació. Les places són limitades i cal inscriure's a https://ja.cat/joves_suicidi

La xerrada tindrà lloc el dimecres 6 d'abril de 17 a 19 hores a la Sala Corts Catalanes al Centre Cultural Anselm Turmeda de l'antic Monestir de Sant Francesc (Montblanc).

Les persones adolescents i joves són un dels col·lectius més afectats per la situació pandèmica i bèl·lica mundial i la crisi econòmica global. La pèrdua de rutines, l'estrès psicosocial, la tensió familiar derivades del context, l'abús de les pantalles i el trencament d'expectatives estan entre els principals factors d'aquest malestar mental i emocional que poden derivar en un sentiment de pèrdua d'oportunitats en el col·lectiu, generant i augmentant els casos d'ansietat.

Una de les xifres que des de fa anys ens mostra la magnitud de la problemàtica és la de suïcidis juvenils. Malauradament, aquesta és la primera causa de mort no natural i que a causa del tabú, els mites associats i la inacció, es manté com a un dels grans reptes pel col·lectiu juvenil a Catalunya. Resulta fonamental iniciar polítiques públiques preventives que, com han demostrat empíricament, són l'eina més eficaç que tenim per incrementar la prevenció de la conducta i consumació suïcida.