1.430 joves participen en la quarta edició de la Carpa al Pati

15/06/2023 Actualitat

1.430 joves participen en la quarta edició de la Carpa al Pati

És un projecte de l'Oficina Jove de la Conca de Barberà en col·laboració amb l'Institut Martí l'Humà, el Col·legi Mare de Déu de la Serra, l'Institut Joan Amigó i l'Institut Joan Segura

El 29 de maig va finalitzar l'última Carpa al Pati del curs 2022-2023 on participen tots els centres d'educació secundària de la Conca de Barberà. Al llarg de tot el curs s'han realitzat 28 carpes repartides en set temàtiques, una per a cada mes. En aquesta quarta edició s'han treballat els serveis de l'Oficina Jove, la igualtat de gènere, la salut emocional, l'alimentació i els hàbits saludables, la salut mental, la transició escola – treball, la sexualitat i les conductes de risc en l'oci nocturn.

Hi han participat 1.430 joves de 12 a 18 anys. Un 36% de les persones joves eren de Montblanc, un 24% de Santa Coloma de Queralt, un 16% de l'Espluga de Francolí, un 7% de Sarral i un 4% de Vimbodí i Poblet. El jovent de Barberà de la Conca, les Piles, Pira, Solivella i Vilaverd han suposat el 2%, en cada cas; Blancafort, Conesa i Vallclara han resultat l'1%, cada un d'ells. També hi ha hagut participació, tot i que no percentual, de Llorac, Pontils, Rocafort de Queralt, Vallfogona de Riucorb i Vilanova de Prades.

La Carpa al pati és un projecte que consisteix en la creació d'un espai participatiu, informatiu i sensibilitzador als centres d'educació secundària i Batxillerat de la Conca de Barberà. Aquest espai informal i itinerant se situa al pati dels instituts una vegada al mes i, en cada ocasió, tracta una temàtica de manera monogràfica. Els alumnes, durant la seva hora del pati es poden acostar a la Carpa i participar de les propostes dinàmiques que es plantegen.

La Carpa al pati és un projecte de l'Oficina Jove de la Conca de Barberà en col·laboració amb l'Institut Martí l'Humà, el Col·legi Mare de Déu de la Serra, l'Institut Joan Amigó i l'Institut Joan Segura. En aquesta edició hi ha col·laborat el SIAD, les agents de Salut i Escola del territori i el projecte Ocells de Foc del SOC.