L’Obra Social “la Caixa” col·labora amb el Servei Comarcal de Transport Adaptat

26/07/2018 Actualitat

L’Obra Social “la Caixa” col·labora amb el Servei Comarcal de Transport Adaptat

Un dels problemes amb què es troben les persones que tenen mobilitat reduïda és el de no poder utilitzar els mitjans ordinaris de transport. Per contribuir a pal·liar aquesta situació, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà disposa d’un servei de transport adaptat que posa a disposició d’aquestes persones.

Aquest servei té un pressupost anual d’uns 70.000 € i està finançat bàsicament pel Departament de Treball, Afers Social i Família de la Generalitat i pel mateix Consell Comarcal. Amb l’aportació econòmica de l’Obra Social “la Caixa” serà possible disposar al servei d’un/a professional que farà les funcions d’acompanyant per tenir cura de les persones usuàries, tant en el moment d’accedir al vehicle o als centres com durant el viatge.

Alexis Gómez, director de banca d’Institucions de CaixaBank a Tarragona i el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet, han oficialitzat aquest dilluns al migdia el suport de l’entitat financera al projecte de trans­port comarcal adaptat.

Francesc Benet, president del Consell Comarcal, ha destacat que la col·laboració entre ambdós ens posa de manifest, un cop més, la bona sintonia entre l’administració pública i Caixabank amb projectes que milloren la vida dels ciutadans amb més necessitats.

En aquests moments el Servei Comarcal de Transport Adaptat està gestionant dos serveis diferenciats. El primer és el de les persones de Montblanc que han de desplaçar-se al Centre de Dia de la vila. I un segon, de tipus interurbà, de persones que han de desplaçar-se a Montblanc o a centres de Reus o Tarragona.

L’any passat aquest servei va atendre les necessitats de dinou persones residents a la Conca de Barberà. En una enquesta feta a aquests usuaris, la valoració global del servei ha estat de 4,75 sobre 5.