Campanya I tu, jugues en català? Ara que s'apropa el Nadal i Reis.

print pdf
29/11/2018 Actualitat

Campanya I tu, jugues en català? Ara que s'apropa el Nadal i Reis.

El Consorci per a la Normalització Lingüística impulsa un any més actuacions de promoció dels jocs i joguines en català, a través del programa I tu, jugues en català.

L’objectiu d’aquesta campanya és, d’una banda, difondre entre la població l’oferta de jocs i joguines que hi ha actualment al mercat i facilitar-los-en l’accés mitjançant la identificació dels establiments adherits a la campanya i, de l’altra, sensibilitzar els comerços de la importància de tenir oferta de jocs i joguets en català.

Els establiments de la campanya que s’hi han adherit es poden identificar fàcilment perquè a l’aparador o en un lloc visible de la botiga hi tenen exposada una capsa vermella o un expositor amb el lema de la campanya i al voltant d’aquesta hi ha alguns jocs i joguets en català identificats també e7 vermell.

La campanya ha tingut una bona acollida entre els comerços de la comarca i s’hi ha adherit els següents: Llibreria Jordi Gassó, de Santa Coloma de Queralt; Llibreria papereria Índex, de l’Espluga de Francolí; i de Montblanc Els Joglars, L’elefant blau, Llibreria Requesens i La Baldufa.

L’edició d’enguany ha incorporat la novetat d’un concurs de preguntes en català relacionades amb el joc i la joguina, que s’ha dut a terme del 19 al 30 de novembre, que consistia en una pregunta diària relacionada amb el jocs i les joguines.

Cal destacar, a més, que també hi ha l’aplicació per al mòbil “Jocs en català”. Aquesta app permetrà accedir al cercador de jocs i joguines en català i permet fer la cerca per paraula clau, per categories de jocs i joguines i per edat recomanada. Per tant, enguany a l’hora de fer les compres de Nadal un bona una opció a tenir en compte és comprar jocs i joguines en català.