La Conca de Barberà impulsa una campanya contra la violència masclista

30/06/2021

La Conca de Barberà impulsa una campanya contra la violència masclista

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà i els 22 municipis que integren la comarca, engeguen una campanya comuna de sensibilització contra les violències masclistes, però personalitzada per a cada poble.

 

La campanya, coordinada des del SIAD del Consell Comarcal, es desplega sota el lema ‘Jo m’implico contra la violència masclista, i tu?’, té per objectiu que la ciutadania i tots els agents socials, coneguin i es conscienciïn sobre aquesta problemàtica que, encara avui, pateixen les dones i que afecta totes les esferes de la societat. En aquest sentit, es volen donar a conèixer quins són els diferents tipus de violència exercida contra les dones: psicològica, física, sexual, social i econòmica, obstètrica, digital, de segon ordre o vicària i quina és la part de responsabilitat ciutadana per tal d’erradicar-les.

 

La campanya busca la complicitat i el compromís dels homes, que han de formar part de la solució i no del problema per a evitar situacions de violència. Voluntaris residents a la Conca de Barberà s’han prestat a cedir la seva imatge per als documents gràfics; mentre que les companyies de teatre amateur Els Telotistes de l’Espluga de Francolí i Tratea Teatre del Casal de l’Espluga de Francolí, són les protagonistes dels vídeos de rebuig a les violències masclistes.

 

El SIAD del Consell Comarcal farà difusió de la campanya a través de cartells, tríptics, llibrets i imants que ens repartiran porta a porta, a banda dels vídeos que es podran veure a les xarxes socials del Consell Comarcal i dels ajuntaments de la Conca de Barberà. Els materials també donen recursos i eines per tal de frenar la violència masclista i telèfons d'assistència per denunciar casos.

 

L’acte de presentació de la campanya va tenir lloc el dimarts, dia 29 de juny, en un acte a la Sala Noble del Palau Alenyà de Montblanc, en el qual van intervenir el president del Consell Comarcal, Magí Trullols; la consellera comarcal d’Igualtat, Aida Morgades; i el director de TGD, Josep Maria Rovira. Durant la presentació, Glòria Balada, tècnica de promoció d’igualtat de gènere i membre de la cooperaitva Dignidart i cofundadora de l’Associació Catorze Eixos, va oferir la xerrada: “Reacciona, implica’t i actua contra les violències masclistes”.

Pots consultar tot el material:

Tríptic

Llibret

Cartell